De heenreis: Voorbeschouwing

Op 28 februari, een zondag, zullen we vertrekken richting Het Verre Noorden. Als het weer een beetje redelijk is zal Astrid (die thuisblijft met Thomas, ons zoontje) me ‘s morgens vanuit Tilburg, waar wij wonen, naar Heukelum brengen. Daar wonen Kornelis en Marjolein, met wie ik mag meerijden in hun rode 850R Estate. Daar ben ik ze uiteraard enorm dankbaar voor! Alternatief was om alleen te rijden, maar dat zag ik echt niet zitten.

De bedoeling is dat we die dag tot in Malmö geraken. We rijden de route via “de bruggen”, en als het weer een beetje meezit dan is het weliswaar een lange (ruim 800km), maar ook erg mooie rit.

In de ochtend van maandag 1 maart vertrekken we richting Stockholm (ruim 600km verder), waar we dinsdag een dagje sightseeing hebben ingepland.

‘s Woensdags willen we tot in Umea geraken. Dat is een rit van bijna 650 kilometer, voornamelijk over “provinciale” wegen. Nu zullen we daar wel redelijk kunnen doorrijden, maar als de weersomstandigheden tegen zitten dan zou dit wel eens de meest tijdrovende etappe kunnen worden. Gelukkig is de receptie van het hotel tot 23.00 uur open 🙂

Donderdag 4 maart vertrekken we naar Lulea, de eindbestemming. Een kort ritje, 264 kilometer, dus wellicht kunnen we die dag zelfs uitslapen!

Posted in 2010

Leave a Reply