Dag 2: Malmö – Stockholm (1 maart)

Nadat we onszelf de tijd hadden gegund om wat uit te slapen en van het ontbijt te genieten (ontbijtbuffet dat onverwacht goed was), zijn we om ongeveer 9 uur vertrokken naar Stockholm. ‘s Morgens was het weer redelijk goed. Een klein beetje sneeuw, dat later overging in regen. De Zweedse ochtendspits is overigens geweldig: Hij bestaat niet!!

De TomTom was ingesteld op een aantal “LPG stations”. De eerste troffen we na een kleine omweg.

Wat staat daar nou?? Gesloten?? Afijn, de omweg was erg fraai en we hebben een paar mooie stukjes van het Zweedse landschap gezien 🙂

Vervolgens hebben we al rap de snelweg weer opgezocht en zijn er nog maar een paar maal af geweest om een LPG station te zoeken. Die zijn er overigens maar bar weinig in Zweden.

Ondertussen was het weer gaan sneeuwen en werd de snelweg ook steeds witter. Tijdens een sanitaire pauze bleek dat niet alleen de weg, maar ook de auto’s door de sneeuw bedekt te zijn.

De tot nog toe mooiste foto werd gemaakt door “wagen 2”, Elmar en Sander, op een redelijk besneeuwde snelweg.

De condities om te rijden werden er gedurende de dag niet beter op. Er lag veel ijs (platgereden sneeuw) op de weg waardoor de snelheid terug moest naar 80 – 90 km/hr. Twee ongelukken, vrij kort na elkaar, bevestigden dat het inderdaad redelijk verraderlijk was.

Halverwege de middag hebben we nog een stop gemaakt om een hapje te eten. Helaas was het restaurant gesloten, dus hebben we de tijd maar gebruikt om weer wat foto’s te maken.

De auto van Elmar:

Nee, Bifi is helaas geen sponsor. Maar mochten ze zich geroepen voelen en een mooi bedrag willen doneren (voor de Stichting Hoogvliegers) dan laten we onderstaande foto nog even staan.

Na een korte file voor Stockholm arriveerden we rond 17.30 uur in ons hotel in Stockholm. Na een hamburger en wederom wat sterke drank uit eigen voorraad (deze keer gewoon op de hotelkamer) gingen we rond 22.00 uur te bed.

Posted in 2010

Leave a Reply