Dag 3: Sightseeing Stockholm (2 maart)

Gisteren zijn we bijtijds gaan slapen, en omdat het toch wel een zware dag was geweest hebben we onszelf permissie gegeven om uit te slapen. We troffen elkaar om 9.00 uur aan de ontbijttafel (de 2 jongsten waren een kwartier later :evil grin:), waar we wederom een uitstekend ontbijt hebben kunnen nuttigen. Wat dat betreft is het Ibis me 100% meegevallen. Bovendien zijn de kamers in het Ibis hotel in Stockholm ongeveer 3x groter dan dat in Malmö. Overigens hoorden we vanmorgen op het nieuws dat er op de snelweg die we gisteren hebben gereden, vannacht 2 zware ongelukken met vrachtwagens zijn gebeurd….

Na het ontbijt zijn we richting centrum gereden. Het had die nacht nog redelijk gesneeuwd en het was ook best wel frisjes. Volgens de boordcompu van de R was het op dat moment zelfs -8 gr. Celsius.

De zon scheen echter voluit; het beloofde een prachtige dag te worden om Stockholm te bekijken.

Als je door STockholm rijdt valt overigens wederom op hoe goed men daar is ingesteld op winterse omstandigheden. Als er in NL op het journaal wordt gewaarschuwd voor sneeuw dan is dat al voldoende om het land compleet vast te laten lopen. Hier in Stockholm, waar zelfs de doorgaande wegen nog zijn bedekt met een flinke hoeveelheid sneeuw, wordt gewoon lekker doorgereden en is nauwelijks tot geen sprake van opstoppingen. Zo kan het dus ook.

We hebben de auto’s in hartje Stockholm geparkeerd om van daaruit het oude centrum te kunnen bekijken, alsmede wat andere bezienswaardigheden. In de parkeergarage viel wederom op hoe mooi een vieze 850 kan zijn.

De wereldreizigers op een rijtje, van links naar rechts: Sander, Elmar, Kornelis, Marjolein. Marc stond aan de andere kant van de camera.

Inmiddels was de zon verdwenen. Desondanks was de temperatuur gestegen tot een tropische -6 gr. Celcius!

Even de inwendige mens opwarmen met een kopje Zweedse koffie. We verdenken er trouwens van dat ze die koffie tegen kostprijs weggeven, want we moesten hem zelf inschenken. Van links naar rechts: Elmar, Kornelis, Marc en Sander. Marjolein nam de foto.

Elvis leeft trouwens. Hij schijnt gezien te zijn in een Stockholms barretje en vermomt zich daar als Arabische koffieverkoper.

Na nog wat te hebben rondgestruind in een warenhuis en een ondergronds winkelcentrum, hebben we de auto’s weer gestart en zijn weer een stukje gaan rijden. De bedoeling was eigenlijk om een stukje kustlijn met die typerende gekleurde huisjes te kunnen zien, maar dat bleek uiteindelijk iets te ver te zijn. Een mooi fotoplekje hebben we desalniettemin kunnen vinden. Niet geheel onverwacht staan er wederom een aantal 850’s op de plaat.

Mocht ik deze foto nu wel of niet plaatsen Elmar? 🙂

Inmiddels is het 23.00 uur als ik dit schrijf. Tijd om naar bed te gaan! Morgen gaan we om 7.00 uur ontbijten en willen we voor 8.00 uur vertrekken voor de rit van ca. 650km naar Umea.

Posted in 2010

Leave a Reply