Rit naar de Noordkaap en terug – Inleiding

In 2016 zullen we weer een geweldige tocht gaan maken. Deze keer een stukje verder dan in 2010. Eindbestemming: Noordkaap. Op zaterdag 30 januari vertrekken we. Als alles goed gaat zijn we maandag 15 februari weer thuis.

De heenreis zal door Duitsland, Denemarken en Zweden lopen, met als overnachtingsplaatsen:
– Jönköping
– Östersund
– Arvidsjaur
– Kiruna
– Olderfjord. Dit stadje ligt net onder de Noordkaap. Van hieruit zullen we naar de Noordkaap rijden. Dat zal waarschijnlijk in convooi moeten vanuit Honningsvåg. Dat convooi rijdt, afhankelijk van de weersomstandigheden, 1x of 2x per dag en het is bij minder goed weer de enige manier om de laatste etappe te kunnen afleggen.

De terugreis zal grotendeels door Noorwegen gaan:
– Tromsø
– Narvik. Hier blijven we 1 nacht. De volgende dag gaan we naar Abisko, net over de Zweedse grens, voor een sledehondentocht. Daarna deelt de groep zich op. Een deel zal naar de Lofoten gaan, de andere helft gaat ietsje zuidelijker voor een orca safari.
– Moskenes (op de Lofoten).
– Mo I Rana, hier komt de groep weer bij elkaar
– Trondheim
– Dombås
– Hvittingfoss, alwaar we zullen overnachten bij Ewout. Daarna deelt de groep zich weer op. Kornelis, Elmar en ik zullen op 14 februari de Colorline pakken van Oslo naar Kiel. De rest rijdt door Zweden naar huis.

Posted in 2016
One comment on “Rit naar de Noordkaap en terug – Inleiding
  1. KIM says:

    Even wat roadtrip instructies:

    Roadtrip instructies

Leave a Reply