Dag 2: Bremen – Jönköping

30-01-2016:

Vanmorgen ging de wekker om 6:30, tijd om te douchen en het nieuws even bij te lezen, alsmede de vele berichten in de Vomac-appgroep.

Sander en Mark waren vannacht net voor 24.00 uur al gearriveerd in Hvittingfoss bij Ewout en Marije en hun kids. Vandaag hebben ze een luierdag (denk ik) en morgenochtend vertrekken ze met Ewout richting Östersund.

Daniëlle en Ronald hadden gisteren de nachtboot van Travemünde naar Trelleborg, zijn daar vanochtend aangekomen en vanmiddag naar Borlänge gereden.

Wijzelf hebben om 7:30 ontbeten in het hotel bij Bremen en zijn om ongeveer 8.10 vertrokken. Veel regen gezien onderweg, heel veel regen. Pas in Denemarken werd het voor het eerst droog en kwam zowaar de zon door. Onderweg, net voor Bremen, trouwens nog even gezwaaid naar Marcel Plagge die zijn XC90 alweer richting Nederland aan het sturen was op de laatste dag van de Navigate North. Op de grens met Denemarken werd overigens gecontroleerd. Ik denk dat er weinig werd verwacht want iedereen kon netjes doorrijden.

Oh, dat ‘Street Guardian’ is trouwens niet een lijpe nickname die ik mezelf heb toebedeeld, maar het merk van de camera 😉

Als je net als wij besluit om via ‘de bruggen’ te rijden, dan gaat dat om de Beltbrug en de Öresundbrug. Die laatste is tevens de verbinding tussen Denemarken en Zweden.

De Beltbrug:

IMG_5327[1]

En een filmpje:

Na een snelle hap bij de Burger King in Ringsted, een kilometer of 50 voor Kopenhagen, weer koers gezet richting Zweden.

Rond 14:30 reden we over de Öresundbrug Zweden in.

IMG_5348[1]

Tsja, zo op de foto lijken ze best veel op elkaar 🙂

Maar ook hier weer een snelle controle, er werd gevraagd of we Dutch waren (yes) en konden meteen doorrijden. Effe snel tanken en daarna weer door richting Jönköping. Snelwegen in Zweden zijn een genot. Er is nauwelijks verkeer dus je kunt met de cruise control op 110 (en sommige stukken 120) heerlijk relaxed meters maken.

Rond 17.30 gearriveerd in ons hotel in Jönköping. Niet echt een bijzonder hotel, maar goed. Effe het centrum in gelopen voor een hapje eten. Het eerste restaurant zat vol (niet) dus doorgelopen naar het volgende restaurant. Aldaar een fullsize Wiener schnitzel op, vergezeld van een Zweeds biertje van de tap. Daarna weer teruggelopen langs dat volle (niet) restaurant naar het hotel om dit verhaaltje ta schrijven.

Posted in 2016
2 comments on “Dag 2: Bremen – Jönköping
 1. marcelV70R says:

  he Marc, nogmaals succes met deze gave trip,
  leuk even naar je gezwaaid te hebben, bij Bremen.
  ik ga je volgen hier!

  Marcel

 2. Bouke says:

  Kom maar met dag 3

Leave a Reply