Dag 4: Östersund – Arvidsjaur

01-02-2016:

Vanmorgen om 7.15 opgestaan en om 8.00 wederom een stevig ontbijt verorberd (eieren met spek, het begint saai te worden).

Om ca. 9.00 vertrokken we richting Arvidsjaur. Een mooie route door prachtig besneeuwd Zweden, met zo nu en dan fraaie vergezichten, lieflijke dorpjes en vervelende vrachtauto’s die ophouden.

Rond lunchtijd effe de tank volgegooid en een broodje hotdog gegeten. Gemiddeld verbruik volgens de boordcompu is 6,8 liter / 100km, maar dat zal nog wel zakken. De snelheden liggen immers maar zelden boven de 100km/u.

Omdat Sander in het hotel in Arvidsjaur zou slapen (de rest in de Tipi, een Laplandse tent) hadden we afgesproken om eerst bij het hotel te stoppen zodat degenen die dat wilden zich nog even konden omkleden alvorens naar die tent te gaan. Aldus geschiedde. Uiteindelijk reden we rond 16.00 naar een dorpje verderop, waar Sonny (de uitbater van de Tipi’s) ons opwachtte. Na nog wat bier (what else) te hebben ingeslagen reden we achter Sonny aan naar de lokatie waar de tenten stonden. Al met al toch nog zo’n 15km verder. De auto’s moesten we langs de doorgaande weg parkeren en wijzelf en de bagage werden per sneeuwscooter-met-aanhanger naar de tent gebracht.

Die tent bleek toch wat kleiner dan ik dacht. Dát, in combinatie met een onbehaaglijke koude, klamme ondergrond en een wel heel spartaans bed (een klammig rendiervel op de grond) deden mijzelf en Ewout besluiten om toch maar te gaan overnachten in het hotel waar Sander ook sliep. 🙂 De rest (Daniëlle, Ronald, Mark en Elmar) lieten zich niet kennen of vonden het echt fijn in de tent. Hoe dan ook, zij besloten om er tóch te overnachten, waarvoor respect!

Hieronder wat filmpjes en foto’s van wat we onderweg gezien hebben. Meest bijzonder waren toch wel de rendieren die we midden op de weg tegen kwamen.

Tot morgen!

Posted in 2016

Leave a Reply