Dag 9: Tromsø – Narvik

06-02-2016:

De rit naar Narvik is redelijk kort, dus we kunnen onze tijd gebruiken om ‘s morgens een paar winkels te bezoeken waar ze volgens de receptie van het hotel mogelijk digitale camera’s verkopen. Ik hoop daar een lader, of volle batterij, voor mijn Nikon te kunnen kopen zodat ik de komende dagen ongestoord door kan gaan met foto’s maken.

De eerste winkel die we bezoeken blijkt helaas nog niet te zijn geopend, maar een vlugge blik door de winkelramen leert dat ze hier alleen ouderwetse lampen en wat TV’s en radio’s verkopen. Verder dus, richting vliegveld, want daar ligt een groot modern winkelcentrum met een grote electronicawinkel. Om daar te komen moet je naar de andere kant van het eiland. Je komt daar door een ingewikkeld tunnelcomplex in de berg die zo’n beetje in het midden van het eiland ligt. ‘Ingewikkeld’ want je hebt in dat tunnelcomplex diverse afslagen en zelfs een rotonde. Aan de navigatiemevrouw heb je in zo’n tunnel niet heel veel, maar we weten de bestemming te bereiken. Bij genoemde electronicawinkel hebben ze niet de gewenste lader of geschikte batterij, maar wel een lader die geschikt zou zijn om alle soorten batterijen te laden. Daarvoor beschikt het over verschuifbare contacten die je zodanig kunt plaatsen dat ze contact maken met de contactjes van de batterij. Ondanks het slechte voorgevoel toch maar die lader gekocht, want er zat ook een stekker bij om hem in de auto te gebruiken. Zo geschiedde, en de batterij werd daadwerkelijk geladen.

Aldus koers gezet richting Narvik. Helaas begon die lader net buiten de stadsgrens te roken en vervolgens deed ie helemaal niks meer. We waren ook alweer te ver weg om om te draaien om het apparaat te ruilen. Dat zou ons minstens 2 uur kosten. Ik zal het merk niet noemen, maar ik hoop dat de Hama importeur in Nederland bereid is om het apparaat te laten repareren of het geld terug te geven.

Wat filmpjes en foto’s van de route naar Narvik:

DSC_9344

DSC_9348

DSC_9350

DSC_9352

DSC_9354

DSC_9356

DSC_9357

Het hotel waar we overnachten is niet heel bijzonder en ligt ook niet in een heel bijzondere wijk. Ik vraag naar een winkel waar ze camera’s en -accessoires verkopen en word doorverwezen naar de TV-winkel, iets verderop in de straat. Die blijkt inmiddels dicht te zijn, en zoals het een TV-winkel betaamt lijken ze ook alleen maar TV’s te verkopen. Jammer. De receptionist biedt aan om zijn eigen lader uit te lenen (hij heeft ook een Nikon), maar daar hoor ik verder niks meer van. Jammer.

‘s Avonds eten we een hapje in het hotel en drinken nog wat na. Opvallend is dat Noorwegen helemaal niet zo duur is als ik altijd heb gedacht. Een 1p-kamer kost je gemiddeld ca. EUR 100,- per nacht inclusief ontbijt, en dan heb je vrijwel altijd keurig nette hotels. Eten valt ook mee. Uiteraard kun je dat zo duur maken als je wilt, maar ca. EUR 20,- voor een hoofdgerecht is eveneens geen belachelijk hoge prijs.

Enfin. Omdat we er morgen zeer vroeg uit moeten gaan we ook vroeg slapen. De bedoeling is om om 06.30 te ontbijten en om 7.15 te vertrekken, dus de wekker staat op 5.45.

Posted in 2016

Leave a Reply