Dag 14: Trondheim – Atlantic Ocean Road – Dombås

11-02-2016:

Ruim voordat de wekker gaat ben ik al wakker van de pal voor mijn hotelkamer warmdraaiende diesellocomotief. Aan de deur van de kamer vind ik het beloofde plastic tasje met het ontbijt: Een sandwich ham-kaas en een klein flesje met iets dat moet doorgaan voor sinaasappelsap. ‘Sap met sinaasappelsmaak’ staat er hoopvol op het etiket. Ik wil het schudden om het vruchtvlees van de bodem te krijgen, maar dat blijkt er niet in te zitten. We eten het ontbijt in de gezamenlijke ruimte en lachen maar wat om het verschil met het ontbijt in de vorige hotels, wat altijd overdadig en goed was.

Vandaag staat het laatste hoogtepunt van deze reis op het programma: De Atlantic Ocean Road (Atlanterhavsvegen), net iets ten zuiden van Kristiansund.

We zetten koers naar Kristiansund en rijden door een prachtig winters landschap. Helaas geen film hiervan, want door een latere blunder wordt alles overschreven. Rond lunchtijd rijden we Kristiansund in, want een boven verwachting mooi en levendig stadje is. We eten een hamburger bij Burger King en sturen daarna richting de Atlantic Ocean Road. Gelukkig heb ik van tevoren het SD kaartje in de camera gewisseld zodat deze beelden wel bewaard zijn gebleven.

DSC_9408

DSC_9412

DSC_9416

DSC_9432

DSC_9437

DSC_9449

DSC_9459

DSC_9462

De route vanaf de Atlantic Ocean Road naar Dombås verloopt voorspoedig en wederom door een paar fraaie landschappen.

We arriveren tegen het eind van de middag bij het hotel. Dat is wederom prima, zoals we in Noorwegen eigenlijk gewend zijn, en blijkt nauwelijks bezet te zijn. Dombås is een wintersport plaatsje en ik veronderstel dat het hier tijdens de vakanties en in de weekenden een stuk drukker is. We eten prima in het hotel (dinerbuffet à ca. 200 NOK) en praten daarna nog wat na en bekijken elkaars foto’s van de Atlantic Ocean Road.

Posted in 2016

Leave a Reply